RRP:n Aloittaminen
Lyhenteet
On aika aloittaa RRP. ALoitetaan nyt peruskäsitteistä alkuun. Monissa RRP jutuissa lyhennetään asioita. Nyt käydään heti alkuun lyhenteitä läpi jotta nämä olisi heti alkuun tutut.
- RRP = Realistic Roleplay ( Realistinen Roolipeli)
- Ko = Koululuokka (käytetään hevosen korkeimman osaamistason ilmoittamiseen)
- Ye = Yksittäinen este ennätys
- Re = Rataeste ennätys (korkein hypätty rata)
- Me = Maastoeste ennätys (Korkein hypätty maastorata)
-KWPN = Hollanninpuoliverinen (hevosrotu)
- SWB = Ruotsinpuoliverinen (Hevosrotu)
-FWB = Suomenpuoliverinen (Hevosrotu)
-DWB = Tanskanpuoliverinen (Hevosrotu)
-WB = Puoliverinen
-HeC = Helppo C kouluohjelma (Helpot ohjelmat lyhennetään vastaavalla tavalla)
-VaB = Vaativa B koulu ohjelma ( Vaativat luokat kirjataan saman tyyppisesti)
-BNT = Huippuvalmentaja
-BW = Hevosenpaino
-DVM = Eläinlääkäri
-FS, F/S = Myytävänä
-HH = Puolipidäte
-LF = Vasen Etujalka
-LH = Vasen takajalka
-MO, mo = ikä kuukausina ( 2 mo = 2 kuukautta vanha)
-X = Risteytys
-IRL = In Real Life (oikeassa elämässä)
Millainen RRP?
Heti alkuun kannattaa tehdä selväksi itselleen millaista RRP:tä tekee. Ropettamiseen on montaa erilaista. On myös hyvä muistaa että mikään ropetus tapa ei sulje pois toista ja omassa ropessa voi olla monta eri rope tyyliä
On SSO Chat ropeja jotka tapahtuu pelissä, ja joihin pääsee yleensä vain globaaliin keskusteluista. Nämä ropet ei yleensä kestä kun tunnista muutamaan tuntiin ja voit aina keskeyttää ne kun koet sen tarpeelliseksi. Kuitenkin kun lopetat on kohteliasta että ilmoitat kanssa ropettajille että nyt joudut lopettamaan. Chat Ropet ei vaadi yleensä oman hahmon syvällisempää suunnittelua jne. Mutta toki voit osallistuu Chat Ropeihin myös jo luodulla muissa ropeissa pyörivällä hahmollasi
Rope Tallit. Yksi Rope muoto on Discord servereillä pyörivät RRP tallit. Joita on monenlaisia. On Valmennus talleja, Ratsastuskouluja, Yksityistalleja jne. Tallit tarjoaa jonkin verran erilaisia palveluita ja tapahtumia kuten viikottaisia Ratsastustunteja. RRP tallit on yleensä helppo tapa aloittaa RRP sillä et välttämättä tarvitse omalle hahmollesi esim. taustatarinaa tai omaa hevosta. RRP Talleila yleensä on hevosist kuvia ja tietoja ja ne toimii tallien omina tunti hevosina. Riittää että SSO:ssa sinulta löytyy saman näköinen heppa niin voit sillä tunneille tulla kunhan se tallin omistajalle ok. Tunnit yleensä on realistisia. mutta toki irl kokemusta ratsastustunneista ei tarvitse. Aina oppii tekemällä!
RRP Kilpailu. Lisäksi on RRP kilpailuja jotka jäljentää oikean elämän (IRL) kilpailuita. RRP Kilpailuihin kun ilmoittautuu tarvitsee tietää RRP nimi hahmolle ja hevosen nimi. Mutta käytännössä nämä voi olla samat kun SSO:ssa mutta toki voit keksiä ne itsekin! Kilpailijoiden järjestäjillä on yleensä pukeutumis ja kilpailuohjeet kisojen servulla. Yleensä säännöt, käytännöt ja pukeutumisohjeet on realistisuutta hakevia. Kisoja on niin SSO:n puolella kuin Intagramissa
Intagram RRP. Monella ropettajalla on RRP Intagram. Instagramiin tarkoitus on julkaista sinne säännöllisesti RRP aiheista sisältöä kuten RRP kuulumisia jne. Julkaisutahti on hyvin yksilöllinen! Jokainen Ropettaja itse päättää miten usein julkaisee. Instagram ropetus voi olla SSO: kuvia, Editoituja SSO Kuvia tai vaikka piirrettyjä kuvia. Minkäänlainen kuva ei ole huono tai väärä sillä tyylejä on paljon!
Tässä jo taas pari esimerkkiä kuvien tyyli eroista

Kuvan omistaja Nova Miller
Tausta silversong ranch

Kuvan Omistaa: Susan Forestia
Loimi: FREA

Kuvan Omistaa: Sara Whistle

Kuvan Omistaa: Ellen Ariti
suitset: @platinum_tack

Kuvan Omistaa: Luciana Mysteryhill

Kuvan Omistaa: Kristina Rosewell
RRP Hahmon Nimen luominen
RRP hahmolla olisi hyvä olla nimi. Nimi voi olla SSO hahmosi nimi, tai jokin muu. Nimen keksiminen voi joskus olla vaikeaa. Mutta onneksi netti on pullollaan erilaisia nimi koneita jotka helpottaa tehtävää. Tässä vaikka yksi nimikone:
Nimi voi olla Suomenkielinen se voi olla Englanninkielinen tai minkä vain kielinen. Halutessaan se voi olla SSO nimesi käännettynä tai lyhennettynä tai muuten muokattuna. Nimen luomisen ei loppujen lopuksi tarvitse olla kovinkaan vaikea projekti.
Oma RRP Hevonen tai Poni
Yleensä RRP:ssä on jokaisella oma hevonen, poni tai muu kaviokas ystävä. Muista ettei tämä kuitenkaan ole pakollinen! RRP:stä jokainen tekee oman näköisen eikä siksi kannata ottaa toisilta mallia tai pohtia että toisella on tuon näköinen RRP.
Ensin hevosta pättäessä kannattaa pohtia haluaako Hevosen, Ponin, Muulin, Assin jne. Ja montako haluaa RRP:sen. Ei ole sanottu mitään rajaa eikä sellaista ole. Toisilla pelaajilla on yksi, jollain 15 ja jolloin 0. Eli tosiaan valitse se mikä hyvältä tuntuu. Kannattaa myös valita rotu heti alkuun. Jos tiedät että käyt kisoissa kyseisellä hepalla valkkaa sellainen rotu joka soveltuu kisaamisen. Hyvä nyrkkisääntö on että esim. korkeisiin este luokkiin ei kovin matala poni käy eikä kovin iso ja raskasrakenteinen heppa kuten Shire ole paras valinta. Ainakin jos Realistisuutta hakee. Toki jos Realistisuus ei niin tarkkaa niin nappaa poni tai heppa sen mukaan mistä tykkäät. Kisassa aika ratkaisee usein, huom usein, ei aina. Kisa hepaksi kannattaa siis valita 15lvl ratsu.
Hevoselle tulee luoda myös tiedot. Aloitetaan nimestä. Nimi voi olla vaikka lempi hevosen nimi IRL tallilla tai sitten lempimusiikkisi nimi tai lempi elokuvasta vedetty nimi. Se voi myös olla millä tahansa kielellä! Ja halutessasi se voi olla sama kuin hevosen nimi SSO:ssa. Mikään ei rajoita nimeä. Mutta ei huolta tähänkin löytyy tarvittaessa muutamia erilaisia nimi koneita. Olkaa hyvät:
Kun olet keksinyt hevoselle nimen. Tulisi keksiä sille luonne ja taidot. Luonteesta suosittelemme että teet sellaisen mitä sinun on helppo ropessa noudattaa. Jos haluat Ropeesi hevosen joka pukittelee ja näykkii ja se sopii tarinaasi tee sellainen. Mutta jos haluat kunnon kilpurin ja tunti hepan harkitse haluatko 100% ei hyvin käyttäytyvän hevosen. Mutta emme suosittele pelkästään täydellisyyttä. Haasta itseäsi. Ota vaikka 2 hyvää ja 1 ei niin hyvä luonteen piirre. Mutta muistutan että sinä olet se joka päättää hevosesta ja ropesta. Tee sinunlaisesi.
Ja sitten se taito taso. Huomaa että 3 vuotias hevonen on vasta todella nuori ja 4 vuotias hevonen on vasta saanut kilpailu oikeudet. Jos haluat Huipputason 135cm hyppäävän kilpurin suosittelemme ottamaan jonkun yli 10 vuotiaan. Muistathan että hevoset elää yli 25 vuotiaiksi! Sillä 5 vuotias 135cm esteluokkaa hyppivä on aika epärealistinen. Toki tässäkin pätee se kuinka realistisen ropen haluat tehdä. Jos ikää:n ei tartte olla realistisin niin voit tehdä minkälaisen vain. Eikä iän pitäisi olla kenenkään muun päätettävissä ropessasi.
On myös hyvä pohtii missä hevosesi majailee. Omistatko itse jonku pienen tallin kotipihalla vai alatko tutustuu ratsastuskouluihin ja liittoihin. Isoja liittoja RRP maailmassa suomessa on 2kpl. Niistä käydään jossain kohtaa enemmän läpi. Mutta Talleja on useita kymmeniä. Monilla talleilla on yksityistalli jossa hevoset voivat majailla ja jonne esim. sinun hevosesi voi majailla. Muistutan että Discord serverillämme pääsee tutustuu Liiton Hyväksymiin Ratsastuskouluihin. NÄmä koulut tarjoo aktiivista toimintaa eli jos etsit aktiivista tallia hevosellesi etkä halua sitä koti pihallesi tai liiton omaan yksityistalliin voit käydä sieltä ainakin tutustumassa muutamaan aktiiviseen ja laadukkaaseen talliin.
Liitto mukaan Ropeen
Finland RRP Equestrian Association
FREA:n tehtävä ropettajille on tarjota moni eri palveluita. Tarjoamme niin kisoja, tunteja, tallipaikkoja, terveyspalveluita, koulutuksia, editointi tarvikkeita, tack shoppeja, opistotoimintaa, jalostustoimintaa, välitystoimintaa, rekisteritoimintaa jne. Palvelumme on yksi RRP yhteisön laajin. Kehitämme sitä koko ajan kysynnän mukaisesti.
Kun meille rekisteröi kerää kisoissa vuosi pisteitä joiden avulla palkitaan mm. VH ja VP kunnianimi palkinnot. Eli vuoden poni ja Vuoden hevonen. Lisäksi myös monia muita palkintoja. Rekisteriin kuuluvat on myös oikeutettu karsina paikkoihin ja alennuksiin.
Tervetuloa aloittamaan Ropettamis taivaltasi! Toivottavasti nautit ja tästä oli apua!